Vår familj består just nu "bara" av Ingvar och Gittan, och ett gäng Shelties, våra båda söner har flyttat hemifrån. Vi bor i Hagebyhöga som ligger ganska precis mitt i mellan Motala och Vadstena ca 10 mil norr om Jönköping och ca 12 mil söder om Örebro.

Vårt kennelnamn blev godkänt 2003.

 

Jag, Gittan, är uppvuxen med hundar, i vår familj har det alltid funnits en fyrfota vän, olika raser passerade förbi under min uppväxt. Ingvars och min första gemensamma hund blev en Amerikansk Cockerspaniel, efter det kom Schäfern in i vårt liv. Efter några år utan hund beslöt vi oss för att byta ras igen, denna gång blev det en Sheltie, vilket vi aldrig ångrat. Första Sheltien köpte vi -99, vår Pepsi ( Windy Peak Blue Surprise ). Med honom tävlade jag lydnad, vi fick både LP 1 och LP 2, yngste sonen tävlade agility med honom och de tog tillsammans ett agility cert, men någon utställnings eller avelshund var han inte, men en älskad familjemedlem och "arbetskompis".

 

År 2000, köpte vi ytterligare en Sheltie, en Blm hane som fick namnet Sprite ( Sheltiebackens Idefix ), med honom tävlades det agility, han blev uppflyttad i ag & hopp 3, honom ställde jag även ut några ggr, men det var inget han gillade, men mitt intresse för utställning vaknade. Han fick också några avkommor efter sig.

 

2002 kom nästa Sheltie in i vårt liv, Champis ( Shellrick's After Eight ). Tanken var att han skulle bli min utställningshund, ja "blev han inte det så får vi väl köra lydnad och agility", men hoppet om att kunna ställa ut fanns, och han uppfyllde alla förväntningar, vi blev ett team, Champis och jag. Han är början till allt. En fantastisk hund mentalt, och i mina ögon också väldigt vacker. Vi jagade på i ringarna och 2007 blev han SUCH, samtidigt tävlade vi lydnad och tog ett LP 1, sonen tävlade även agility med honom och de tog sig upp i hopp 3 och även två pinnar i ag 2. Med Champis som "grund" köpte vi in vår första tik, Jaffa ( Lundecock's Look at Me ). Vår första kull föddes 2005, e. Champis och u. Jaffa, i den kullen behöll vi en trf tik, Lyckoshellans Angel In The Night, Soda, och efter henne sparade vi vår, Lyckoshellans Eternal Wish, Chivas, ett barnbarn till min underbara Champis, osv. Jag har med andra ord Champis att tacka för allt.. Tyvärr var vi tvungna att fatta vårt livs tyngsta beslut 2010 och låta denna underbara hund somna in. Alla som varit med under våra år tillsammans vet vad han har betytt för hela vår "flock", men han lever vidare här genom barn och barnbarn, osv.

 

Vi har en liten uppfödning med en till två kullar per år. Vi väljer våra kombinationer med omsorg. Vårt mål är att föda upp friska och sunda hundar, både fysiskt och mentalt och som även är vackra att titta på. Eftersom vi själva är väldigt aktiva med våra hundar så blir ju mentaliteten väldigt viktig för oss. Vi vill inte ha några nervösa eller rädda shelties. Vi vill ha pigga och glada shelties !

 

Har man skaffat en Sheltie så är det lätt att skaffa fler av denna underbara ras. Nu finns det ingen annan ras för oss, Sheltien har allt!